C.H. Burnham Inc. was brought in by a fellow general contractor, who after being given more work, was not given any more time to complete the project.  We stepped in, created a plan to address the unique situation and got to work.  Due to the location of the fountain and the neighbor wanting to preserve their fence, the forming of the fountain was a challenge.  In lieu of traditional methods, we used threaded bolts to hold the forms together and braced them, not only to absorb the outward pressure on one side but to support the entire form.  Designed by Siol Studios, this was not an ordinary fountain.  The various design elements – from the vertical and horizontal reveals to the waterproof troughs – everything required finish carpentry precision.  As you will see in the final photo, our adherence to those tolerances made this more water sculpture than fountain.

greenwich_water_feature-before

greenwich_water_feature-project